Conferinta internationala Mastering the Music Business realizata exclusiv online prin NETv

Conferinta internationala Mastering the Music Business realizata exclusiv online prin NETv

Conferinta internationala Mastering the Music Business realizata exclusiv online prin NETv, cu ajutorul sitemului #NetEvent, Cei mai importanți jucători din domeniul muzical s-au reunit virtual prin intermediul #NetEvent adunând peste 15.000 de vizualizări.

  • 3 zile de dezbateri,
  • 24 de ore de streaming live,
  • 55 de speakeri din…
  • 15 țări ale lumii de pe diferite continente, totul în paralel pe…
  • 2 ”scene virtuale” de desfășurare.

În cele 3 zile ale conferinței, au fost două scene virtuale în paralel. pe care au ,,urcat” tot virtual, invitați din România și din străinătate. Printre aceștia s-au numărat Corinne Sadki (FR) – președinte al European Music Exporters Exchange (EMEE). Edy Chereji – unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea. Jake Beaumont Nesbitt- policy advisor The International Music Managers Forum. Emil Ionescu – managing director Best Music Live Concerts și iabilet.ro, Cristian Stan – promoter Sublime.

Provocările transmisiei online a unei conferințe internaționale

Conferința este deja o tradiție. Iar până anul acesta, era întotdeauna urmată de un festival cu zeci de trupe debutante cu apariții live. Pandemia a schimbat regulile jocului, astfel încât organizatorii au ales varianta exclusiv online.

Ca în fiecare an, lista de participanți numără zeci de nume importante din domeniul muzical la nivel internațional. Iar soluția tehnică pentru ca transmisia să se desfășoare ȋn cele mai bune condiții nu a fost una simplă.

,,Încă de la începutul pandemiei, atunci când evenimentele cu un număr mare de persoane au fost anulate, am dezvoltat un sistem de transmisiuni video online care să permită întâlnirea invitaților pe ecran, în condițiile în care fiecare era în siguranță, la el acasă. Cele aproape 100 de emisiuni online pe care le-am făcut în ultimele luni ne-au oferit experiența necesară pentru a putea duce la bun sfârșit o provocare de talia conferinței Mastering the Music Business”, spune Adrian Cristea, General Manager NETv, partenerul tehnic al evenimentului. ”Nu e lucru ușor ca în două minute să scoți simultan de pe două scene virtuale două grupe de paneliști și să pui altele in loc. Mai ales în condițiile în care fiecare participant e aflat la el acasa, pe continentul lui, iar la noi ajunge un semnal care trebuie să se auda bine și să se vadă bine”

Evenimentul a fost realizat prin accesarea unui program de fonduri alocate de Ministerul Culturii. Accesul online al spectatorilor a fost gratuit.

(articolul original a apărut la Romania TV)

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.